حافظه بصری

حافظه بصری

حافظه بصری چیست و چه تاثیری بر ما دارد؟ حافظه یک چیز واحد نیست و انواع مختلفی از حافظه وجود دارد.

حافظه بصری چیست؟

در اصطلاح حافظه بصری، کلمات به خودی خود بیانگر معنی این واژگان است. یعنی یادآوری چیزی که قبلا آن را دیده ‌ایم. مانند الگوهای دیداری، بازی ‌های حافظه بصری، کلمات، حروف، اعداد یا هر نوع محرک بصری که یکی از اساسی ‌ترین راه‌ هایی است که ما یاد می ‌گیریم. اگر در به خاطر آوردن آنچه دیده اید مشکل دارید، یادگیری آن دشوارتر خواهد بود.

دو نوع حافظه دیداری وجود دارد:

حافظه بصری کوتاه مدت: این زمانی است که می توانیم چیزی را که چندی پیش دیده بودیم به یاد بیاوریم. حافظه کوتاه مدت به طور منظم در زندگی روزمره ما استفاده می شود. یک هنرمند می تواند یک شی را در محیط خود ببیند و بلافاصله آن را ترسیم کند. می توانیم متنی را که در لحظه می خوانیم بنویسیم. پس از مشاهده رمز عبور، آن را به خاطر می سپاریم تا زمانی که بتوانیم آن را یادداشت کنیم.

در زندگی خود چیزهای زیادی می بینیم، بنابراین بیشتر حافظه ما فقط همین است: کوتاه مدت. اگر اطللاعات یک خاطره و اتفاق برای ما مفید نباشد، نسبتاً سریع از مغزمان ناپدید می شود. با این حال، اگر بارها و بارها در معرض یک اتفاق قرار بگیریم یا یک احساسی را تجربه کنیم این حس و اتفاق از دسته حافظه کوتاه مدت خارج شده و به حافظه بلند مدت منتقل می شود.

حافظه بصری بلند مدت: این زمانی است که می توانید یک خاطره تصویری از گذشته خود را به یاد بیاورید. باز هم، خاطرات با تداعی عاطفی قوی به احتمال زیاد در ذهن شما باقی می مانند. به احتمال زیاد، برخی از خاطرات کودکی تان را به وضوح به یاد می آورید.و این تصاویر همانند یک فیلم از ذهن تان می گذرد.

همچنین به دلیل مشاهده های مکرر می توان خاطرات طولانی مدت ایجاد کرد. به عنوان مثال، هنگامی که به طور مکرر به یک مکان رانندگی می کنید، در نهایت مسیر را بدون استفاده از GPS یا هر وسیله کمکی یاد خواهید گرفت.

حافظه دیداری در دنیای یادگیری مهم است. 80 درصد از آنچه یاد می گیریم بصری است. در زیر چند نمونه از نحوه یادگیری بصری آورده شده است. اما اگر می خواهید مطمئن شوید که از چه راهی بهتر یاد می گیرید حتما از یک درمانگر کمک بگیرید.

خواندن و نوشتن:

همانطور که خواندن را یاد می گیریم، تصاویر کلماتی را که می بینیم به خاطر می آوریم. همانطور که نوشتن را یاد می گیریم، ظاهر هر حرف را به یاد می آوریم. و هنگامی که در حال یادگیری تایپ هستیم، ممکن است ابتدا به صفحه کلید نگاه کنیم تا هر حرف را در کجا قرار دهیم. اما هر چه بیشتر می گذرد و بیشتر با صفحه کلید کار می کنیم می توانیم به راحتی تجسم کنیم – یا به خاطر بسپاریم – که هر حرف در کجا قرار دارد.

اختلالات گفتاری چیست؟

املا:

زمانی که سعی می کنیم به یاد بیاوریم که چگونه یک کلمه را بنویسیم، این کار را با تصویر کردن کلمه در ذهن خود انجام می دهیم. (شاید حتی متوجه این موضوع نباشید!)

 مشکلات حافظه بصری: چگونه بفهمیم که حافظه بصری شما ضعیف است؟

فردی که با حافظه بصری مشکل دارد، به ویژه کودک، ممکن است علائم زیر را نشان دهد:

درک مطلب ممکن است ضعیف باشد، به همین دلیل کلمات و جملات را دائما تکرار می کنند.

املا ممکن است ضعیف باشد.

ممکن است مهارت های ریاضی ضعیف باشد و استفاده از ماشین حساب برایشان چالش برانگیز است.

ممکن است فرد در کپی کردن کلمات و سایر تصاویر مشکل داشته باشد.

آنها ممکن است در تشخیص اعداد و حروف مشکل داشته باشند.

ممکن است آهسته بنویسند یا حروف را با هم قاطی کنند.

شخصی که حافظه بصری ضعیفی دارد ممکن است از اشکال دیگر حافظه برای جبران این کمبود استفاده کنند. برخی از افراد مبتلا به مشکلات حافظه بصری ممکن است از حافظه شنیداری استفاده کنند که شامل “به یاد آوردن از طریق گوش دادن” است. به عنوان مثال، وقتی می خواهند چیزی را بنویسند، به جای دیدن اطلاعات بصری، صدای حروف را در سر خود می شوند. حافظه شنوایی به اندازه حافظه دیداری موثر نیست، بنابراین فردی که حافظه بصری ضعیفی دارد نمی تواند آن را به طور کامل جایگزین کند. از سوی دیگر، اگر فردی مهارت های شنیداری ضعیفی داشته باشد، مهارت های بصری را که بسیار بهتر است جایگزین می کند.

حقایق جالب در مورد حافظه بصری:

اگر کسی بخواهد یک خاطره بصری بلندمدت را به خاطر بیاورد، تمایل دارد به بالا و چپ نگاه کند. اگر آنها به بالا و به سمت راست نگاه کنند، احتمالاً سعی می کنند یک حافظه تصویری کوتاه مدت را به خاطر بیاورند. با این حال، همه مردم از این الگو پیروی می کنند. برخی این الگو را معکوس می کنند و برخی دیگر اصلاً آن را ندارند.

حافظه بصری شبیه حافظه فضایی است که شامل ضبط فضای اطرافمان می شود. با این حال، حافظه بصری، در بیشتر موارد، به این معنی است که شما به اشیاء موجود در محیط خود نگاه می کنید تا فضای اطراف آن.

حافظه بصری نیز با چیزی به نام ثبات فرم بصری مرتبط است. این به توانایی ذهن شما برای ایجاد یک تصویر، دستکاری آن تصویر و تصور نتایج مختلف اشاره دارد. این فرآیند بیشتر در اشیا سه بعدی که می توانیم در ذهن خود بچرخانیم استفاده می شود و قابل درک است.

 

 

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *