بهترین مرکز گفتاردرمانی برای کودکان

بهترین مرکز گفتاردرمانی برای کودکان

به وجود آمدن اختلالات ارتباطی در کودکان شایع تر می باشد. کودکان سرعت رشد بالایی دارند و توقع می رود در هر مرحله از رشد تغییراتی داشته باشند. مهارت های ارتباطی نیز در این مراحل کامل می شوند. اگر کودکی دچار مشکلات مختلف شود و به نقطه عطف مراحل رشد خود نرسد، حتما به کمک یک گفتاردرمانگر نیاز دارد. زیرا در صورتی که این اختلالات برطرف نشود، می تواند در آینده کودک تاثیر بسزایی داشته باشد. از آنجایی که کار کردن با کودکان مقداری سخت می باشد، بهتر است گفتاردرمانی توسط یک فرد متخصص و در یک کلینیک مجهز انجام شود. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا ویژگی های بهترین مرکز گفتاردرمانی برای کودکان را به شما بگوییم.

چه کودکانی را باید به گفتاردرمانی ببریم؟

به طور کلی تشخیص اینکه آیا یک کودک نیاز به خدمات گفتاردرمانی دارد یا خیر با پزشک متخصص می باشد. ولی با این حال در صورتی که فرزند شما هر یک از شرایط زیر را داشته باشد، استفاده از خدمات گفتاردرمانی می تواند کمک شایانی به او بکند:

  • دچار اختلال طیف اوتیسم باشد
  • بیش فعال باشد
  • اختلالات گفتاری داشته باشد
  • اختلالات شنیداری داشته باشد
  • صدای خشنی داشته باشد
  • از حضور در جمع هم سن و سالان بپرهیزد
  • نتواند شیوا و روان صحبت کند
  • و …

گفتاردرمانی در کلینیک

به طور معمول از آنجا که کار کردن با کودکان بسیار سخت می باشد بهتر است روند درمانی آن ها از درون کلینیک آغاز شود. در گفتاردرمانی کودکان، بیشتر فعالیت ها در کلینیک اتفاق می افتد و گاهی اوقات تمریناتی نیز برای خانه داده می شود. با این حال باید دقت داشته باشید که هر کلینیکی نمی تواند به شما و فرزندتان در این زمینه کمک کند. بلکه باید دارای حداقل هایی باشد تا بتواند روند درمانی را به درستی برای فرزندتان برنامه ریزی کند. در ادامه ویژگی های یک کلینیک گفتاردرمانی خوب آورده شده است.

ارزیابی دقیق کودک

اولین مرحله در اقدامات گفتاردرمانی ارزیابی می باشد. در صورتی که ارزیابی به درستی انجام نشده باشد، نیازها و محدودیت های کودک به درستی شناسایی نمی شوند و نمی توان نتیجه خوبی را از درمان گرفت. بنابراین باید تمامی شرایط کودک مورد بررسی قرار بگیرد. از تست های بالینی گرفته تا بررسی پرونده پزشکی و شرایط خانواده و محیط خانه. بنابراین یک ارزیابی درست می تواند تا حد زیادی از اشتباه طی شدن مسیر جلوگیری کند.

مشخص کردن دقیق مشکل

مرحله بعد از ارزیابی، تعیین دقیق مشکل کودک می باشد. باید مشخص شود که او چه ضعفی دارد. زیرا در ادامه برنامه درمانی، برای برطرف کردن همین ضعف طراحی می شود. عمده ترین مشکلی که در کودکان وجود دارد و بابت آن نیاز به استفاده از خدمات گفتاردرمانی را دارند، مشکل در ارتباطات می باشد. بنابراین هدف گفتاردرمانگر این است که ارتباط کودک با اطرافیانش را تقویت کند. برطرف سازی این مشکل بسیار حیاتی می باشد. به خصوص در دوران کودکی که شخص آموزش پذیرتر می باشد باید این مشکل حل شود. از آنجایی که انسان در هر دوره از زندگی اش نیاز به ارتباط گیری با دیگران دارد، مهم است که کمترین ضعف را در این زمینه داشته باشد.

گفتاردرمانگر ها برای حل این مشکل سعی می کنند تا از ابزارهای مختلفی بهره بگیرند.

استاندارد بودن تایم جلسات

کوتاه بودن تایم جلسات بسیار مهم می باشد. تمرینات گفتاردرمانی به طور کلی حوصله سربر می باشند. از آنجا که مخاطب ما کودکان هستند، متمرکز نگه داشتن آن ها در سر جلسات بسیار سخت خواهد بود. بنابراین باید سعی کرد تایم جلسات کوتاه باشد. زیرا هرچقدر که این زمان بیشتر شود، میزان بازدهی کودک کمتر خواهد شد. علاوه بر کوتاه بودن تایم جلسات باید در نظر داشت که این جلسات از کارایی لازم برخوردار باشند.

بازی درمانی

توجه ویژه به بازی درمانی در زمانی که با کودکان کار می کنید می تواند موضوع بسیار مهمی باشد. کودکان از طریق بازی کردن یاد می گیرند و اگر شرایط مناسب برای آن ها ایجاد شود می توان انتظار داشت که پیشرفت بسیار خوبی داشته باشند. داشتن اتاق مخصوص بازی در کلینیک می تواند توجه کودک را به خودش جلب کند. بنابراین می توان توقع داشت که کودک متمرکزتر خواهد بود و بازدهی بیشتر خواهد شد. در بازی درمانی کودک یاد میگیرد که چطور در اجتماع برخورد کند و می تواند به صورت واقعی با دیگران ارتباط برقرار کند. به طور معمول بازی درمانی به صورت گروهی اتفاق می افتد.

تجهیزات سمعی و بصری به روز

زمانی که با کودکان کار می کنید باید بتوانید با استفاده از هر وسیله ای، جذابیت سمعی و بصری ایجاد کنید. زیرا این موارد می توانند توجه کودک را به خود جلب کنند و شما با استفاده از این وسایل بتوانید آموزش هایی را به آن ها بدهید. به طور مثال استفاده از یک پروژکتور و یا ماکت اشیا مختلف می تواند به آموزش آواسازی و ارتباط گیری کمک کند.

تجهیزات سمعی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. تلفظ صحیح کلمات تنها از راه شنیدن دقیق آن ها میسر است. بنابراین در یک کلینیک حرفه ای، تجهیزات سمعی نیز به اندازه تجهیزات بصری مهم هستند. به طور معمول بیشتر کودکانی که دچار اختلالات گفتاری هستند، در شنوایی نیز دچار مشکل هستند.

بهترین مرکز گفتاردرمانی برای کودکان

انجام کاردرمانی در خارج از کلینیک

در یک کلینیک خوب خدمات گفتاردرمانی تنها به حضور در کلینیک ختم نمی شوند. بلکه قسمتی از فعالیت های گفتاردرمانی باید در منزل انجام شوند تا تداوم لازم را داشته باشند. به همین منظور کلینیک باید یک برنامه درمانی برای تمرین در منزل به خانواده کودک ارائه دهد تا این آموزش ها و فرآیند گفتاردرمانی در منزل نیز ادامه پیدا کند.

برای آموزش در منزل نیاز است که والدین و مراقبین کودک نیز آموزش ببینند. بنابراین در برنامه درمانی گفتاردرمانی سعی می شود آموزش های لازم به خانواده نیز داده شوند. از این رو تمرینات در منزل نیز ادامه پیدا می کنند.

ارزیابی در حین درمان

تنها ارائه برنامه تمرینی در منزل و همچنین جلسات متعدد در کلینیک کارساز نخواهد بود. بلکه باید روند پیشرفت کودک مدام سنجیده شود. این سنجش برای اصلاح مسیر درمانی حیاتی می باشد. ممکن است نیازهای کودک در طول درمان تغییر کند و یا به یک روش آموزشی پاسخ مناسبی ندهد. بدین منظور باید تغییرات لازم ایجاد شود تا حداکثر کارایی ممکن از تمرینات بدست بیاید.

جمع بندی

گفتاردرمانی در اختلالات کودک یک امر حرفه ای می باشد که باید توسط یک گفتاردرمانگر حرفه ای انجام شود. درست است که وجود تجهیزات مدرن می تواند تا حد زیادی امر گفتاردرمانی را آسان تر کند و بازدهی آن را افزایش دهد. اما وجود یک کادر درمانی مجرب همیشه حرف اول را می زند. بنابراین در هنگام انتخاب مرکز گفتاردرمانی باید علاوه بر امکانات آن، به پرسنل آن نیز توجه کنید. متخصصین این امر در صورت داشتن تبحر و تجربه کافی می توانند با کمترین تجهیزات نیز نتایج فوق العاده ای را برای شما بدست بیاورند.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *