5 فعالیت مفید به زبان آوردن کلمات در کودکان

5 فعالیت مفید به زبان آوردن کلمات در کودکان

5 فعالیت ساده برای کمک به کودکان برای به زبان آوردن کلمات:

شکستن کد خواندن نیاز به تمرین و تکرار دارد. فهمیدن کلمات، یا خواندن آنها، توانایی به کارگیری دانش موجود از روابط حروف برای تلفظ صحیح کلمات همه و همه نیاز به تمرین و کمک دارد.

بسیاری از کودکان به مرور زمان با تمرین خواندن منظم توانایی خواندن و فهمیدن کلمات را پیدا می کنند. با این حال، کسانی که در خواندن دچار مشکل هستند ممکن است برای تقویت این مهارت حیاتی نیاز به تکرار داشته باشند. آموزش صحیح هم برای کودکان لازم است. آموزش آواشناسی جزء ضروری یادگیری خواندن است و شامل آموزش به کودک شما می شود که چگونه کلمات را با همبستگی صداها با حروف به روشی منظم تلفظ کند.

پنج راه مفید که می توانید به کودک خود کمک کنید تا کلمات را به زبان بیاورد.

نحوه تلفظ کلمات را توضیح دهید:

هنگامی که کودک شما با کلمه ای روبرو می شود که با آن ناآشنا است، به او نشان دهید که چگونه می تواند کلمه را با تقسیم کردن آن به قسمت های کوچکتر متوجه شود و بعد آن را تلفظ کند. به فرزندتان کمک کنید کلمات را بخش بخش کند.

دقت کنید زبان فارسی پر است از قوانین املایی نامنظم و پیچیده که باعث گیج شدن فرزندتان می شود. همچنین بعضی از کلمات تلفظ های مختلفی دارند. علاوه بر آن زمان های مختلف افعال وجود دارد! درک همه این ها برای کودکان دشوار است. پس باید برای کمک به فرزندتان وقت بگذارید و هر کلمه را با معنی به آنها بیاموزید.

همین بخش بخش کردن نقش بسیار مهمی در مهارت خواندن و حتی حرف زن کودکانتان ایفا می کند. (با بخش بخش کردن و فهمیدن کلمات، آنها راحت تر در مغزشان می ماند و در جمله از آنها استفاده بیشتری می کنند.)

آموزش ترکیب کردن:

ترکیب کردن گامی مهم برای تبدیل شدن به یک خواننده روان است. به این صورت که در ابتدا کلمه را هجی می کنید و سپس آن را با کمک آواها به هم متصل می کنید و در نهایت کلمه را به یک باره می خوانید به عنوان مثال در کلمه سریع، کودک باید بفهمد که کلمه سریع از حروف س،ر،ی و ع ساخته شده است. حال باید به آن ها بفهمانیم که با اَ و ی به هم وصل می شوند و در نهایت کلمه سریع تلفظ می شود.

پیش زبانی چیست و چرا در گفتار کودک اهمیت دارد؟

 کلمات را یادداشت کنید:

هنگامی که به کودک خود کمک می کنید کلمات را تلفظ کند، موارد زیر را در نظر بگیرید:

کلمات را به آرامی بگویید کلمات را به گونه ای گسترش دهید که شنیدن صداها آسان تر باشد. اصوات واکه معمولاً ساده ترین حالت را دارند.

حروف را بیابید: به فرزندتان کمک کنید تا هنگام تلفظ کلمه، حرفی را که بر گفتن آن تاکید کردید را در نسخه نوشته شده کلمه بیابد.

آن را بنویسید: آن حرف را فوراً بنویسید، بدون اینکه منتظر بمانید تا کل کلمه به صدا درآمده باشد. به فرزندتان کمک کنید تا به محض اینکه صدا مشخص شد، برای هر صدا یک حرف یا ترکیب حروف بنویسد.

نوشتن هر صدا در حین صحبت به کودک شما کمک می کند تا صداهای اولیه را در یک کلمه به یاد بیاورد تا صداهای بعدی را بفهمد.

بازی کنید:

با بریدن تکه های کاغذ و نوشتن حروف الفبا با کلمات بازی کنید و دایره لغات فرزندانتان را گسترش دهید. این بازی به این صورت است که شما یک یا دو حرف را مشخص می کنید و فرزندتان با اضافه کردن حروف دیگر کلمات متفاوتی را با استفاده از آنها می سازد.

مثلا شما می گویید کلمه هایی که آخر آن ها حرف “گ” دارد. حال کودکتان می تواند بگوید سگ، سنگ، لنگ، جفنگ و..

این بازی را حتی می توانید به صورت شفاهی نیز انجام دهید.

بازی دیگری نیز است که بتوان آن را انجام داد. که به آن کلمه بازی می گویند و آن این گونه است که شما یک کلمه را می گویید فرزندتان با حرف آخر آن کلمه، کلمه دیگری می گوید. مثلا شما می گویید سحر، و فرزندتان می گوید روستا!

با صدای بلند بخوانید:

زمان مشخصی را با کودک خود در نظر بگیرید و مراقب باشید که او به لحن، تلفظ و تاکیدی که روی کلمات خاص می ‌کنید توجه کند. این نه تنها یک راه عالی برای نشان دادن به کودکان است که خواندن کتاب چقدر می تواند سرگرم کننده باشد، بلکه به آنها کمک می کند تا ببینند چگونه کلمات چاپ شده با کلمات گفتاری ارتباط نزدیک دارند.

خواندن با صدای بلند با کودک به آنها کمک می کند تا صداها را با حروف چاپی و ترکیب حروف مرتبط کنند. اجازه دهید فرزندتان صدای بلند خواندن شما را به آرامی بشنود در حالی که انگشت شما هنگامی که هر کلمه را تلفظ می کنید تماشا می کند.

بنابراین، همانطور که می بینید، کمک به بچه ها در یادگیری نحوه صداگذاری، گام مهمی در مسیر کمک به کودک در یادگیری مهارت خواندن است. از ایده‌ها و استراتژی ‌های بالا استفاده کنید تا به فرزندتان کمک کنید قبل از داشتن مشکل جدی در خواندن این مهارت را تقویت کنند.

از رفتن به مرحله بعدی سفر خواندن خود، به مهارت در این مهارت کمک کند، به خصوص اگر مشکل دارد یا نیازهای اضافی دارد. تکرار و تمرین به صورت سیستماتیک کلیدی است.

نرم افزارهای خواندن همراه با شعر یا قصه گویی را نیز از یاد نبرید! هر یک از این چیزها می تواند نقش به سزایی در تقویت مهارت گفتگو به دنبال آن خواندن داشته باشد.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *