آترزی شنوایی

آترزی شنوایی

آترزی شنوایی

آترزی شنوایی چیست؟

آترزی شنوایی زمانی است که نوزاد بدون کانال گوش متولد می شود. پرده گوش نوزاد یا به طور طبیعی تشکیل نشده است یا از بین رفته است. همچنین مشکلاتی در استخوان های گوش میانی (به نام استخوانچه) وجود دارد. قسمت‌های گوش داخلی، از جمله عصب شنوایی (شنوایی)، معمولاً طبیعی هستند. اکثر نوزادان مبتلا به آترزی گوش نیز دارای میکروتیا هستند (یک قسمت کوچک و بد شکل بیرونی گوش).

آترزی شنوایی (OR-ul eh-TREE-zhuh) باعث کاهش شنوایی می شود، اما درمان ها می توانند به بیشتر کودکان کمک کنند تا بهتر بشنوند.

علائم و نشانه های آترزی گوش چیست؟

آترزی شنوایی می تواند در یک یا هر دو گوش رخ دهد، اما اغلب تنها یک گوش را درگیر می کند. اگر فقط در یک گوش اتفاق بیفتد، شنوایی در گوش دیگر معمولا طبیعی است.

از آنجایی که کانال به هیچ وجه تشکیل نشده است، باز شدن گوش وجود ندارد. کودکان مبتلا به آترزی گوش نیز ممکن است موارد زیر را داشته باشند:

  • گیر افتادن پوست در کانال گوش کوچک به نام کلستئاتوم
  • کند شدن رشد گفتار و زبان

چه چیزی باعث آترزی شنوایی می شود؟

پزشکان دقیقاً نمی دانند چرا آترزی شنوایی اتفاق می افتد. گاهی اوقات در اثر تغییرات ژنتیکی (جهش) ایجاد می شود.

برخی از کودکان مبتلا به این بیماری دارای سندرم ژنتیکی مانند سندرم تریچر کالینز یا سندرم گلدنهار نیز هستند.

آترزی شنوایی چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر نوزادی در نحوه شکل گیری گوش خارجی اش مشکل داشته باشد یا در غربالگری شنوایی نوزاد ناکام بماند، پزشکان با انجام معاینه و آزمایش های بیشتر شنوایی سایر مشکلات را بررسی می کنند.

مطالعات تصویربرداری، مانند سی تی اسکن، معمولاً تا زمانی که کودکان به 6 سالگی نزدیک‌تر شوند، انجام نمی‌شود. دلیلش این است که استخوان تمپورال اطراف گوش در اوایل زندگی رشد زیادی می کند.

آترزی شنوایی چگونه درمان می شود؟

نوزادان مبتلا به آترزی شنوایی به یک تیم مراقبتی برای کمک به آنها برای دریافت بهترین درمان نیاز دارند. آنها عبارتند از:

یک متخصص گوش و حلق و بینی (پزشک گوش، حلق و بینی) برای کمک به برنامه ریزی درمان و انجام جراحی
شنوایی شناس (متخصص شنوایی) برای کمک به درمان کم شنوایی
یک گفتاردرمانگر برای کمک به صحبت کردن و درک زبان
جراح پلاستیک کودکان برای بازسازی گوش (اگر کودک میکروشیا دارد)
یک متخصص اطفال برای کمک به هماهنگی مراقبت و درمان سریع عفونت گوش
یک متخصص ژنتیک برای کمک به خانواده ها در درک چگونگی ایجاد آترزی شنوایی در خانواده ها
همه کودکان مبتلا به آترزی گوش تحت عمل جراحی قرار نمی گیرند. این بستگی به نحوه تشکیل گوش میانی و داخلی و نحوه رشد استخوان تمپورال در چند سال اول زندگی دارد. یک دستگاه شنوایی می تواند به بهبود شنوایی تقریباً برای همه کودکان مبتلا به این بیماری کمک کند.

چگونه پزشکان کم شنوایی را در آترزی شنوایی درمان می کنند؟

برای رشد کودک مهم است که هر کم شنوایی را در اسرع وقت درمان کنید. اکثر کودکان مبتلا به آترزی گوش عصب شنوایی طبیعی دارند، بنابراین می توانند از دستگاه هدایت استخوان استفاده کنند. این دستگاه مجرای گوش از دست رفته را دور می زند و ارتعاشات صوتی را مستقیماً به عصب شنوایی می برد.

در نوزادان، دستگاه معمولاً با یک نوار الاستیک که دور سر کودک می‌چرخد وصل می‌شود. همانطور که بچه ها رشد می کنند، سایر دستگاه های شنوایی می توانند کمک کنند. برخی را می توان با جراحی در استخوان پشت گوش یا داخل گوش قرار داد.

چه چیز دیگری باید بدانم؟

اگر کودک شما آترزی گوش دارد، درمان های زیادی وجود دارد که می تواند کمک کند. دستگاه های شنوایی برای بهبود شنوایی، جراحی برای اصلاح ظاهر گوش خارجی و گفتار درمانی همگی در دسترس هستند. با پزشک خود در مورد اینکه کدام درمان برای کودک شما بهتر است صحبت کنید.

اگر فرزند شما مشکلات پزشکی دیگری دارد، حتماً دستورالعمل‌های پزشک را برای مراقبت دنبال کنید.

وقتی بچه ها بزرگتر می شوند، ممکن است در مورد وضعیت یا ظاهر گوش خود نگران باشند. آنها ممکن است بخواهند با یک مددکار اجتماعی یا مشاور درباره آترزی شنوایی صحبت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *