5 گام ساده گفتار درمانی در منزل

5 گام ساده گفتار درمانی در منزل

5 گام ساده گفتار درمانی در منزل

کودکان زیادی در ابتدای دوران تکلم خیلی زود با مشکلاتی در بیان کلمات روبرو می شوند و این امر باعث نگرانی والدین می گردد. والدینی که بیشترین نگرانی آن ها مربوط به کسب موفقیت توسط کودکان در دوران تحصیل می گردد.
اما اگر کودک دلبند شما با چنین مشکلی مواجه است قبل از انجام هر کاری ابتدا به یک متخصص گفتار درمانی مراجعه نمایید. مشاور می تونه به شما تو انتخاب راه درست درمان مشکل گفتار درمانی کودکتون کمک بسیار زیادی انجام بده. راهکارهایی که می تونه مشکل شما رو از یک چالش بزرگ به یک مشکل قابل مدیریت شکسته بشه و در نهایت رفع مشکل گفتار درمانی فرزندتون با گام هایی ساده انجام بشه.
گام های گفتار درمانی کودکان در منزل عبارتند از:
1. بر روی نقاط قوت کودکتان تمرکز کنید: شاید مهم ترین راه در گفتار درمانی کودکان این امر باشد که بجای تمرکز بر نقاط ضعف کودکتان بر نقاط قوت وی در بیان کلمات تمرکز کنید. تشویق کودک برای بیان کلماتی که به درستی ادا می‌کند می تواند اعتماد به نفس وی برای بیان کلمات پیچیده تر و سخت تر دهد. نکته بعدی در این روش عدم تمرکز و تاکید بر کلماتی است که کودک در بیان آن ها دچار مشکل است، این امر سبب می شود تا کودک هر بار برای بیان مجدد آن کلمات بصورت درست تلاش کند.
2. انجام تمرینات گفتار درمانی کودک در محیط هایی ساکت و آرام: نمایش نحوه صحیح بیان کلمات ( نمایش صحیح حرکت لب‌ها در بیان کلمات) اصلی ترین روش برای گفتار درمانی به حساب آید، درحالی که مشاهده تلویزیون می‌تواند به عنوان یکی از موثرترین کاهش دهنده های سرعت یادگیری کلمات در کودکان باشد. پس برای افزایش یادگیری کلمات توسط کودکان لازم است زمان بیشتری برای صحبت با آن ها سپری کنید.
3. شنیدن: همواره سعی کنید که با کودک خود پرسش و پاسخ های کامل داشته باشید، بدین صورت که پس از پرسش سوال مورد نظر با صبوری تمام پاسخ کودک خود را تا انتها بشنوید و در پاسخ کودک خود وقفه ای ایجاد نکنید. این امر سبب می شود تا کودک از پاسخ به سوالات خشمگین شده و تمایلی به گفتگو در آینده نداشته باشد. اجازه بدید کودکان در گفتگوهای دوطرفه کلمات و بیان های مختلف را تمرین کنند تا بتوانند شیوه صحیح بیان مطالب را انتخاب و استفاده نمایند. از سوی دیگر سعی نکنید کلماتی که کودکان به اشتباه بیان می کنند را در لحظه تصحیح کنید چون در گفتار درمانی کودک این امر باعث عصبانیت وی و در نتیجه عدم تمایل وی به ادامه گفتگو می گردد.
4. استفاده از نی در نوشیدن: نوشیدن مایعات از طریق نی و دمیدن هوا از طریق نی می تواند باید افزایش قدرت ماهیچه های دهان به عنوان اصلی ترین ابزار بیان صحیح کلمات گردد. یک توپ پینگ پونگ تهیه کنید و به کودک خود یاد دهید تا از طریق نی و با دمیدن هوا به درون دهان خود آن را از محلی به محل درگیر منتقل کند. تقویت ماهیچه های دهان در گفتار درمانی یکی از مهم ترین ارکان بیان صحیح کلمات در کودکان می باشد.
5. کتاب بخوانید: برای کودک خود کتاب بخوانبد، خواندن کتاب های مورد علاقه فرزندتان برای وی و سپس درخواست کردن خواندن مجدد کتاب توسط کودک برای شما این فرصت را به کودک می دهد تا به عنوان تمرین کلماتی که توسط شما درست بیان شده را تکرار نماید. حتی اگر کودک شما توانایی خواندن کتاب را ندارد از وی بخواهید تا برای شما داستانی که خوانده اید را تعریف کند، که این امر باعث تقویت قدرت شنیداری و بیان مطلب کودک خواهد شد. این امر در گفتار درمانی سبب می شود تا کودک اقدام به تکرار واژگان موجود در کتاب به روش صحیح نماید.
همین گام های ساده گفتار درمانی که شما در منزل می توانید با کودک خود انجام دهید سبب می شود تا فرزند شما نسبت به سایر کودکان دارای مشکل مشابه رشد و سرعت درمان بیشتری داشته باشد. راه های گفتار درمانی تنها معطوف به این موارد نیست ولی این گام های کوچک می تواند سرعت درمان فرزند شما را افزایش دهد.
فراموش نکنیم که در درمان های پیچیده تر گفتار درمانی حضور یک مشاور متخصص و تمرینات سخت تر و پیچیده تر نیاز هست و نمی توان با این روش ها گام های موثری جهت رفع مشکل فرزند خود بردارید.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *