حتی اگر معلم در مورد لکنت زبان، وارونگی حروف یا کلمات تحریف شده به شما هشدار داده است، وحشت نکنید. ملاقات با یک گفتار درمانگر را در نظر بگیرید که می تواند به کودک شما در مشکلات خاص کمک کند.
مراحل یا روش های مختلفی برای رشد توانایی های صوتی در کودکان خردسال وجود دارد و هیچ راه حلی برای همه وجود ندارد. وقتی به سایر کودکان خردسال در سنین مشابه نگاه می کنید، می توانید تفاوت بین آنها را ببینید. اگرچه این بهترین راه برای نتیجه گیری از رشد صوتی کودک شما نیست زیرا همه کودکان با سرعت خاص خود رشد می کنند، نقاط عطف واضحی وجود دارد که باید در ذهن داشته باشید و آنها را زیر نظر داشته باشید.
فرزند من برای برقراری ارتباط مشکل دارد
همه این رفلکسهای بد، مانند منطقهبندی، لکنت زبان، مشکل در تلفظ حروف خاص (مثلاً «ر») یا صداها («چ» تبدیل به «س» یا «ج» میشود) و کلمات تحریف شده (غرش «ر» برای مار)، میتوانند در چند جلسه اصلاح شود اغلب، این واقعیت است که او هنوز در حال مکیدن انگشت شست خود یا استفاده از پستانک است که مورد سوال است.
گفتار درمانگر در درجه اول کار تعیین موقعیت زبان را به شکل بازی توصیه می کند. اگر تاخیر زبانی وجود داشته باشد (واژگان محدود، مشکل در ساختن جمله و غیره)، پیگیری بیشتر طول می کشد: هر چه زودتر مداخله کنید، بهتر است.
همچنین درباره بهترین راه برای درمان اختلال تلفظ در کودک بیشتر بدانید.
صدایشان خشن است
دیسفونی یا اختلال صوتی مداوم به این معنی است که کودک شما ممکن است بیش از حد فریاد بزند یا نادرست نفس بکشد و تارهای صوتی او را تحت فشار قرار دهد. جلسات گفتار درمانی می تواند کیفیت صدای کودک را بهبود بخشد و به بهبود کنترل تنفس و استفاده از صدا کمک کند.
در خواندن مشکل دارد
در مهدکودک می بینیم که حرفی را با صدا تداعی نمی کند. در کلاس اول، او روی هجاها تصادف می کند، می پرد یا حروف را اشتباه می گیرد، کلمات مشابه را با هم مخلوط می کند، به سختی رمزگشایی می کند و نمی فهمد چه می خواند؟ کودک ممکن است نارساخوانی را تجربه کند.
تکنیک هایی برای درمان این اختلال خواندن و کمک به کودک در ایجاد راهبردهای جبرانی وجود دارد. بسیاری از آنها حروف و صداها را به اشکال و تصاویر متصل می کنند. کتاب ها و نرم افزارها نیز می توانند به یادگیری کمک کنند. در صورت وجود مشکلات دیگر، یک پیگیری جامع با یک درمانگر روانی حرکتی و یک کاردرمانگر برنامه ریزی شده است تا از شکست مدرسه جلوگیری شود.
در اینجا چند شاخص وجود دارد که به شما کمک می کند کمی واضح تر ببینید و تشخیص دهید که آیا مراجعه به گفتار درمانگر برای کودک شما مفید است یا خیر. سن کودک خود را در نظر بگیرید و اینکه آیا علائم دشواری ذکر شده در زیر کودک شما را توصیف می کند یا خیر. در این صورت، اکیداً توصیه می شود که روند ملاقات با یک گفتاردرمانگر را شروع کنید.
همچنین درباره کاردرمانگر، برگ برنده والدین دارای کودکان نیازمند کاردرمانی بیشتر بدانید.
در 1 سالگی
- فرزند شما یا فقط گاهی اوقات غرغر می کند
- او نیازهای خود را با صداها یا حرکات بیان نمی کند
- وقتی پدر و مادرش با او ارتباط برقرار می کنند، لبخند نمی زند و به او توجه نمی کند
- او به نام خود پاسخ نمی دهد
در 2 سالگی
- کودک شما کلمات یا بازی های شما را تقلید نمی کند
- دایره واژگان کودک شما محدود به چند کلمه ساده است
- او جمله ای را تشکیل نمی دهد
- فرزند شما سوال نمی پرسد
- دستورالعمل های اولیه را درک نمی کند
در 3 سالگی
- فرزند شما فقط از دو کلمه جمله می سازد
- فرزند شما در نامگذاری تصاویر یا درخواست کردن با مشکل مواجه است
- او با هیچ بزرگسالی غیر از والدینش ارتباط برقرار نمی کند
- فرزند شما قادر به گفتن یک داستان آشنا یا انجام یک مکالمه کوتاه نیست
- او در تلاش است تا به سؤالات «چه کسی»، «چه» و «کجا» پاسخ دهد
در 4 سالگی
- کودک شما فقط با جملات کوتاه 2-3 کلمه ای صحبت می کند
- او برای پاسخ دادن به سؤالات «چرا» و «چه زمانی» تلاش می کند
- فرزند شما در درک دستورات طولانی بدون کمک مشکل دارد
- او در درک مفاهیم فضایی (مثلاً روی، بالا، پایین، داخل) مشکل دارد
- غریبه ها به سختی او را درک می کنند
در سن 5 سالگی
- فرزند شما در تلفظ صداها مشکل دارد
- جملات فرزند شما فاقد عوامل تعیین کننده یا ضمیر هستند
- فرزند شما در تطبیق کلمات در جملات مشکل دارد
- وقتی کودک شما صحبت می کند، لکنت زبان دارد
- فرزند شما برای گفتن داستان تلاش می کند
- او در پاسخ به سوالات شما مشکل دارد
هنگامی که کودک شما برخی یا همه علائم بالا را در سن مشخص شده نشان می دهد، باید یک قرار ملاقات با یک گفتاردرمانگر زبان در نزدیکی خود رزرو کنید.