آفازی

آفازی

هرگز در مورد آفازی چیزی نشنیده اید؟ شما تنها نیستید!.

آفازی یک ناتوانی ارتباطی است که در اثر آسیب یا تغییر در شبکه های زبانی مغز ایجاد می شود.

آفازی که اغلب به عنوان یک مشکل در “بیان کلمات” در نظر گرفته می شود، در واقع می تواند بر هر جنبه ای از زندگی فرد تأثیر بگذارد.

همچنین میتوانید درباره غربالگری مشکلات بینایی کودک بیشتر بدانید.

آفازی چگونه بر افراد تأثیر می گذارد؟

فرد مبتلا به آفازی ممکن است در صحبت کردن، درک دیگران، خواندن، نوشتن و استفاده از اعداد مشکل داشته باشد.

آفازی بر همه چیز تأثیر می گذارد، از مکالمات، مذاکره، ابراز احساسات، داستان سرایی، پرسیدن سؤال تا نوشتن ایمیل.

هنگامی که ارتباطات تحت تأثیر قرار می گیرد، توانایی به اشتراک گذاری اطلاعات، مشارکت در روابط و تعامل معنادار با جهان نیز تحت تأثیر قرار می گیرد.

آفازی می تواند روابط با خانواده و دوستان را تغییر دهد، بیرون رفتن و انجام کارها (مانند استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی یا خرید) را دشوارتر کند، بر هویت شخصی تأثیر بگذارد و مانند ویلیس، بر توانایی کار تأثیر بگذارد.

درباره تاثیر نوع و نحوه بیان مطلب بر رفتار عاطفی کودک بیشتر بدانید.

افسردگی و سایر تغییرات خلق و خوی منفی در افراد مبتلا به آفازی رایج است، و همچنین کاهش کیفیت زندگی که خود درک می‌کنند، رایج است.

علت آفازی چیست و چقدر شایع است؟

انواع مختلف آفازی می تواند ناشی از شرایط مختلف مغزی باشد، معمولاً سکته مغزی، اما همچنین تومور مغزی، آسیب مغزی تروماتیک، و انواع زوال عقل، مانند آفازی پیشرونده اولیه.

بنابراین طیف وسیعی از تنوع در شدت و انواع ارتباطات تحت تأثیر وجود دارد.

نوع پیشرونده اولیه می‌تواند در افراد جوان‌تر رخ دهد، اما معمولاً بین سنین 50 تا 75 سال تشخیص داده می‌شود.

یک سوم افرادی که سکته کرده اند نیز آن را را تجربه خواهند کرد.

در حالی که بیشتر افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد، آسیب های مغزی، سکته مغزی و تومورهایی که باعث آفازی می شوند نیز می توانند کودکان، نوجوانان و جوانان را تحت تاثیر قرار دهند.

بر اساس آمار فعلی سکته مغزی، تخمین زده می شود که حداقل 140000 استرالیایی با آفازی زندگی می کنند.

با وجود میزان بالا و شواهد اثرات منفی، آگاهی از آفازی در مشاغل عمومی و مراقبت های بهداشتی پایین است.

چه چیز دیگری در آفازی نقش دارد؟

محیط یک فرد تأثیر زیادی در توانمندسازی یا ناتوان کردن افراد مبتلا به آفازی دارد.

عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت بر نحوه تجربه، بهبودی و زندگی فرد مبتلا به آفازی تأثیر می گذارد.

بنابراین افرادی که دسترسی خوبی به مراقبت‌های بهداشتی دارند، دارای موقعیت‌های اجتماعی بالایی هستند، ثروتمند هستند و از حمایت خانواده برخوردار هستند، ممکن است کمتر تحت تأثیر این بیماری قرار بگیرند.

تأثیر آفازی فقط توسط فرد مبتلا به آفازی احساس نمی شود. تأثیر روانی و اجتماعی و نیز ناتوانی ناشی از آفازی بر خانواده قابل توجه است.

رسیدن به نقطه جوش یا کج خلقی: کدام یک است؟

چگونه درمان می شود؟

هیچ درمانی وجود ندارد! اما مداخلاتی مانند آسیب شناسی گفتار می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. اگرچه هیچ رویکرد “یک اندازه برای همه” وجود ندارد.

آسیب شناسان گفتار در زمینه ناتوانی های ارتباطی متخصص هستند. آنها در تیم‌های چند رشته‌ای مراقبت‌های بهداشتی در انواع بیمارستان‌ها و سایت‌های مبتنی بر جامعه کار می‌کنند. این شامل کار با متخصصان پزشکی، پرستاری و بهداشتی وابسته مانند روانشناسان، کاردرمانگران، مددکاران اجتماعی و فیزیوتراپیست ها می شود.

مداخلات برای افراد مبتلا به آفازی پیشرونده و پس از سکته مغزی با توجه به عوامل متعددی از جمله تشخیص و علت آفازی، شدت و نوع مشکلات ارتباطی، سطح مشارکت در فعالیت‌های مرتبط با ارتباط، ارتباط با فرد، خانواده و جامعه انجام می‌شود. محیط، اهداف، خلق و خو و کیفیت زندگی آنها.

درمان های جدید و بهبود یافته نیز در حال توسعه هستند.

کاردرمانی یا فیزیوتراپی، تفاوت هایی که باید بدانید بخش اول

 مراقب چه چیزی باشم؟

کاهش ناگهانی یا تدریجی و تغییرات در ارتباطات، شخصیت، رفتار، حافظه و مهارت های تفکر باید توسط پزشک بررسی شود. این فرد می تواند یک پزشک عمومی محلی، متخصص مغز و اعصاب یا متخصص سالمندان باشد. آسیب شناس گفتار نیز می تواند بخشی از این فرآیند باشد.

از علائم سکته مغزی و مرتبط با زوال عقل آگاه باشید.حال این ممکن است شامل مشکل در یافتن کلمه مناسب، مخلوط کردن کلمات یا صداها (به عنوان مثال، “گربه” برای “سگ”)، استفاده از کلمات بیهوده، عدم توانایی در بیرون آوردن کلمات یا عدم درک دیگران باشد. . اگر این تغییرات ناگهانی یا همراه با افتادگی صورت یا مشکل در حرکت بازوها یا پاهایتان است، آن را به عنوان یک اورژانس پزشکی درمان کنید و به دنبال مراقبت فوری پزشکی باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *