7 نکته برای بهبود درک مطلب فرزندتان – بخش 2

7 نکته برای بهبود درک مطلب فرزندتان - بخش 2

در مطلب قبلی با عنوان 7 نکته برای بهبود درک مطلب فرزندتان – بخش 1 به توضیح این موضوع پرداختیم. در این قسمت به تکمیل توضیحات آن می پردازیم.

با صدای بلند بخوانید:

وقتی بچه ‌ها با صدای بلند کتاب می ‌خوانند، طبیعتاً باعث می شود که آن ها با سرعت کند تری بخوانند و همین باعث می شود که آنها زمان بیشتری برای پردازش اطلاعاتی که در صفحه کتاب موجود است داشته باشند که می تواند حفظ و درک آن ها نسبت به متن خوانده شده را افزایش دهد.

 کتاب‌ ها را دوباره بخوانید:

بسیاری از کودکان از بازخوانی کتاب‌ هایی که دوست دارند لذت می ‌برند. به خصوص اگر این کتاب ها، مورد علاقه آن ها باشد.مطمئناً، این می ‌تواند برای والدین و مراقبان تا حدودی حوصله سر بر باشد، اما در واقع یک تکنیک درک مطلب فوق ‌العاده است. بازخوانی کتاب ها به کودک شما کمک می کند تا با داستان کتاب آشنا شود، کلمات را رمزگشایی کند و بینشی از متن پیدا کند. و وقتی متون را چند بار بخوانند در نهایت سریع تر و روان تر متن را واهند خواند زیرا دیگر به متن تسلط دارند!

 کتاب ‌هایی را بخوانید که در سطح مهارت مناسب فرزندتان باشد:

کتاب‌ هایی را انتخاب کنید که برای سطح خواندن کودک تان مناسب باشد یعنی کتاب‌ هایی که خیلی سخت نیستند. به عنوان یک قاعده کلی، کودک شما باید معنی 80 تا 90 درصد واژگان داستان را بداند. یعنی اینکه وقتی متنی را می خوانند حدود 20 درصد از متن را متوچه نشوند.

اگر آنها با کلمات غیرقابل تشخیص بیش از حد روبرو شوند، یا اغلب در تلاش و تفسیر کلمات توقف کنند، تمرکز و درک آنها را کاهش می دهد و بعضا انگیزه ادامه دادن به خواندن را از آن ها می گیرد.

 سؤالات توضیحی از آنها بپرسید:

دقت کنید که هنگامی که کودک تان دارد از روی متن می خواند دائما حرف او را قطع نکنید اما در طول داستان فرصت هایی برای پرسیدن سؤال پیدا کنید. سعی کنید سوالات توضیحی بپرسید که نمی توان با یک بله یا خیر ساده به آن ها پاسخ داد، این آن ها را تشویق می کند تا در مورد پاسخ های خود فکر کنند. به عنوان مثال، به جای اینکه بپرسید: “آیا آن شخصیت غمگین بود؟” می توانید بگویید: “چرا شخصیت غمگین بود؟” این به کودک شما کمک می کند تا اطلاعاتی را که تازه خوانده است به صورت شفاهی پردازش کند.

همچنین می توانید با پرسیدن سوالات قبل، حین و بعد از مطالعه کتاب، درک مطلب را تشویق کنید. به عنوان مثال:

قبل از اینکه کتاب را بخوانید: چرا می خواهید این کتاب را بخوانید؟ به نظر شما این کتاب قرار است درباره چه چیزی باشد؟

در طول خواندن: فکر می کنید بعد چه اتفاقی می افتد؟ چرا آن شخصیت خوشحال شد؟

بعد از اتمام کتاب: داستان کتاب درباره چه بود؟ آیا کتاب را دوست داشتید؟ آیا این کتاب چیزی را که برای شما اتفاق افتاده است به شما یادآوری کرد، خاطره ای به یاد نیاوردید؟

استنتاج را تمرین کنید:

استنتاج یک مهارت مهم توسعه است که به ترکیب اطلاعاتی که از قبل می ‌دانید برای پیش ‌بینی آینده نیاز دارد. این یک راه فوق ‌العاده است که از کودکتان بخواهید منطق را در داستان به کار ببرد تا درک مطلب را بهبود بخشد. به عنوان مثال، اگر صورت شخصیتی قرمز باشد و فریاد بزند، می‌ توان نتیجه گرفت که او عصبانی است. اگر چشم ‌های قرمز، آبریزش بینی دارند و عطسه می ‌کنند، می ‌توان نتیجه گرفت که بیمار است.

خواندن را چک کنید:

این هرگز به درد نمی خورد که در حین مطالعه مکث کنید تا متوجه شوید کودکتان مطلب را فهمیده است یا نه. می ‌توانید این کار را در قسمت‌ هایی که پیچیده ‌تر هستند یا کلمات واژگان سخت ‌تری دارند، یا اگر متوجه شدید فرزندتان گیر کرده است، انجام دهید. اگر مشکل دارند، آنها را تشویق کنید که این بخش را دوباره بخوانند و سعی کنند آنچه را که اتفاق افتاده خلاصه کنند.

اگر فرزند شما هنوز با درک مطلب مشکل دارد، چه؟ به دنبال کمک حرفه ای از یک آسیب شناس گفتار و زبان باشید. گفتار درمانی می تواند به کودکان کمک کند تا اطلاعات را بهتر پردازش کنند، زبان کلامی و غیرکلامی را درک کنند و مهارت های درک خود را بهبود بخشند. گفتار درمانگر شما از تکنیک ها و استراتژی های مختلف با فرزندتان استفاده می کند. آنها همچنین تمریناتی را در خانه به شما می دهند که می توانید از آنها برای ادامه ساختن این مهارت اساسی و مادام العمر استفاده کنید. به‌ طور فزاینده‌ ای، بسیاری از خانواده‌ ها به گفتاردرمانی آنلاین روی می ‌آورند تا مراقبت‌ های شخصی ‌شده و با کیفیت مشابه را با مزایای اضافه ‌شده در مقرون به صرفه ‌تر، راحت ‌تر و در دسترس بودن دریافت کنند.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *