10 مشکل خواب کودکان

مشکل خواب

بعضی محقق خواب کودکان، با این سوال دست و پنجه نرم کرده اند که چرا مشکل  خواب در کودکان رخ می دهد. تحقیقات بزرگترین ترکیبی را ارائه می دهد که چرا بچه ها این مشکلات خواب را ایجاد می کنند و بیش از 30 سال تحقیق را به تصویر می کشند. این 10 دلیل بزرگ را برای این مشکلات خواب برای کودکان یک تا 10 ساله شناسایی شده اند.

برای برخی از والدین، بردن فرزندشان در رختخواب یک مشکل است که می تواند ساعت ها طول بکشد. برخی دیگر نیمه شب بیدار می شوند تا به فرزندشان کمک کنند دوباره بخوابد. مشکلات خواب از هر چهار کودک یک نفر – و والدین آنها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

چرا کودکان دچار مشکل خواب می شوند

این یک سوال پیچیده است. نزدیک به 60 عامل شناسایی شده اند که می تواند نقش داشته باشد، از مجموعه 98 مطالعه. ده مورد از این عوامل در چندین مطالعه دقیق مورد حمایت قرار گرفتند.

این عوامل تحت سه «لنز» قرار می‌گیرند که می‌توانیم از آنها برای درک اینکه مشکلات خواب کودکان از کجا ناشی می‌شود استفاده کنیم: زیست‌شناسی، روان‌شناسی و محیط.

درباره شروع درمان کودکان نیازمند کاردرمانی تخصصی بیشتر بدانید.

زیست شناسی

زیست شناسی شامل عملکردهای درونی کودک، آرایش آنها می شود.

دو دلیل شناسایی شده ان که دلیل آن مشکل خواب کودکان ناشی از زیست شناسی آنها است: خلق و خو و سن آنها.

خلق و خو یا منش، شخصیتی است که در کودک خود می بینید. نوزادانی که به نظر می‌رسند پرتحرک یا تحریک‌پذیر هستند، ممکن است به سختی به تغییرات واکنش نشان دهند و ممکن است به راحتی آرام نشوند. نوزادان با این نوع خلق و خوی ممکن است در اواخر دوران کودکی دچار مشکلات خواب شوند.

با بزرگتر شدن کودکان، کمتر احتمال دارد که مشکلات خواب داشته باشند. این ممکن است به این دلیل باشد که مغز آنها می‌تواند فرآیندهای لازم برای سکون در شب را بهتر مدیریت کند، یا اینکه در برنامه‌های خواب خود مستقل‌تر هستند.

روانشناسی

روانشناسی مشکلات خواب کودکان شامل دو بخش است: نحوه رفتار و احساس کودکان و نحوه تعامل کودکان و والدین با یکدیگر.

شش دلیل روانشناختی پیدا شده اند که کودکان دچار مشکلات خواب می شوند: سه دلیل مربوط به رفتار و احساس کودکان و سه دلیل مربوط به تعامل خانوادگی است.

اولاً، ما می دانیم که کودکانی که در اوایل زندگی مشکلات خواب داشته اند، احتمالاً در اواخر دوران کودکی به مشکلات خواب ادامه می دهند – مگر اینکه تغییری رخ دهد.

کودکانی که مشکلات سلامت روانی دارند، حتی اگر هیچ تشخیصی وجود نداشته باشد، مشکلات خواب بیشتری دارند. دو گروه از مشکلات مرتبط با مشکلات خواب وجود دارد: مشکلات درونی (مانند اضطراب و افسردگی) و مشکلات بیرونی (مشکل در رعایت قوانین و تمرکز).

درباره کاردرمانگر، برگ برنده والدین دارای کودکان نیازمند کاردرمانی بیشتر بدانید.

مشکلات درونی می تواند به دلیل سطوح استرس بالاتر، آرام شدن و به خواب رفتن کودکان را دشوارتر کند. مشکلات بیرونی ممکن است پیروی از قوانین و روال‌ها را برای کودکان دشوارتر کند و در نتیجه خوابیدن را سخت‌تر می‌کند.

نحوه تعامل کودکان و والدین آنها نیز مهم است.

شب‌ها، والدینی که تا زمانی که فرزندشان به خواب می‌روند در کنار او می‌مانند، کودکانی با مشکلات خواب دارند. والدین به نشانه ای برای به خواب رفتن کودکان تبدیل می شوند. بنابراین، وقتی کودک نیمه‌شب از خواب بیدار می‌شود و مادر یا پدر آنجا نیستند، دوباره به خواب رفتن مشکل است.

در طول روز، والدینی که قوانین متناقضی در خانه دارند، محدودیت‌هایی را برای فرزندان خود اعمال نمی‌کنند یا به سختی‌های کوچک واکنش نشان می‌دهند، کودکانی با مشکلات خواب بیشتری دارند.

والدینی که به این روش عمل می کنند ممکن است در نگه داشتن کودک خود در برنامه خواب یکسان از شب تا شب مشکل داشته باشند و فرزندانی داشته باشند که هنگام خواب استرس بیشتری دارند و به خواب رفتن سخت تر می شوند.

ثبات در شب نیز مهم است. کودکانی که برنامه‌های منظم قبل از خواب دارند، نسبت به کودکانی که روال‌های منظمی ندارند، مشکلات خواب کمتری دارند. برنامه های منظم قبل از خواب به کودکان کمک می کند تا احساس امنیت، آرامش و آمادگی برای به خواب رفتن داشته باشند.

محیط زیست

محیط شامل نحوه تعامل کودکان و والدین با دنیای اطراف است.

اولاً، استفاده لوازم الکترونیکی بیشتر با مشکل خواب بیشتر همراه است. این امر به ویژه زمانی صادق است که کودکان در اتاق خواب خود یا نزدیک به زمان خواب از صفحه نمایش استفاده کنند.

این به این دلیل است که نمایشگرها مانع از انجام کار ملاتونین (هورمون خواب) می شوند، یعنی خواب آلودگی ما. اما این تمام ماجرا نیست. وسایل الکترونیکی همچنین ممکن است ذهن بچه ها را هوشیار نگه دارد، به خصوص اگر آنها در حال بازی یا تماشای یک نمایش جالب هستند.

ثانیاً، خانواده‌هایی که درآمد کمتری دارند و تحصیلات پایین‌تری دارند، احتمال بیشتری برای داشتن فرزندانی با مشکلات خواب دارند.

این احتمالاً نتیجه مستقیم درآمد یا تحصیل نیست، بلکه پیامدهای ناشی از این شرایط است، مانند زندگی در محله‌های پر سر و صدا یا داشتن والدین با تغییر برنامه.

این عوامل دلیل اصلی بروز مشکلات خواب را نشان می دهد، اما نه کل داستان. ما هنوز نمی دانیم که چگونه این عوامل ممکن است بر یکدیگر تأثیر بگذارند تا مشکلات خواب را بهتر یا بدتر کنند. همچنین عوامل دیگری وجود دارد که من به آنها اشاره نکردم – مانند نور اتاق خواب و سر و صدا یا درگیری بین والدین – که ممکن است به درک ما کمک کند.

والدین چگونه می توانند کمک کنند؟

از 10 عاملی که فهرست کردیم، والدین می توانند مستقیماً چهار عامل را بهبود بخشند:

  • به بچه ها کمک کنید تا خودشان بخوابند
  • یک برنامه منظم و واضح برای خواب ایجاد کنید
  • وسایل الکترونیکی را در اتاق خواب و قبل از خواب محدود کنید
  • با آرامش، محدودیت های واضح و متناسب با سن کودک خود را در طول روز تعیین کنید

ایجاد این تغییرات می تواند آسان باشد و تاثیر زیادی بر خواب کودک شما داشته باشد.

درباره غربالگری مشکلات بینایی کودک بیشتر بدانید.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *