گره زبان

گره زبان

گره زبان

گره زبان چیست؟

گره زبان زمانی است که نواری از بافت، سطح زیرین زبان را به کف دهان متصل می کند و از حرکت آزادانه آن جلوگیری می کند. به طور معمول، زبان می تواند از لب پایینی خارج شود و تا کام سخت (سقف دهان) برسد.

چین بافت زیر زبان که در آن چسبیده است فرنولوم (FREN-yuh-lum) نامیده می شود.

در گره زبان چه اتفاقی می افتد؟

گره زبان که آنکیلوگلوسیا (ang-kuh-loe-GLOSS-ee-uh) نیز نامیده می شود، قبل از تولد نوزاد شکل می گیرد. معمولاً با رشد کودک، ارتباط بین جلوی زبان و کف دهان از بین می رود. پشت زبان چسبیده می ماند.

گاهی اوقات، فرنولوم ممکن است خیلی کوتاه یا خیلی سفت باشد. ممکن است نزدیک جلوی زبان بماند و نوک زبان را به کف دهان ببندد.

گره زبان می تواند از خفیف، با فقط یک چین کوچک بافت که نوک زبان را نگه می دارد، تا شدید باشد، که در آن کل پایین زبان به کف دهان متصل می شود. به این حالت گره قدامی زبان می گویند. همچنین ممکن است پیوندهای زبان خلفی وجود داشته باشد که در آن یک فرنولوم ضخیم و محکم در نزدیکی پایه زبان حرکت آن را محدود می کند.

چه چیزی باعث گره زبان می شود؟

پزشکان نمی‌دانند چه چیزی باعث می‌شود که زبان و فرنولوم در کودکی که گره زبان دارد، متفاوت شکل بگیرد. این عارضه گاهی در خانواده ها دیده می شود و در پسران شایع تر از دختران است.

علائم و نشانه های گره زبان چیست؟

مشکلات گره زبان بسته به سن کودک می تواند متفاوت باشد. نوزادان ممکن است در شیر دادن با شیر مادر مشکل داشته باشند زیرا نمی توانند یک چفت خوب روی سینه خود ببندند یا به خوبی شیر بخورند. علائم گره زبان می تواند شامل ضعیف بودن چفت، از دست دادن آسان چفت، لثه گرفتن یا گاز گرفتن نوک پستان و درد یا آسیب نوک سینه در مادران شیرده باشد.

بچه های بزرگتر ممکن است در صحبت کردن واضح مشکل داشته باشند و نتوانند زبان خود را از کنار دندان هایشان بیرون بیاورند.

کودکانی که کروات زبان دارند نیز ممکن است:

  • هنگامی که فرنولوم بین دندان های جلویی پایینی گیر می کند، زیر زبان بریدگی ایجاد کنید
  • پوسیدگی دندان دارند زیرا نمی توانند با زبان غذا را از روی دندان های خود پاک کنند

بستن زبان برای بچه ها سخت می کند:

  • واضح صحبت کنید یا صداهای خاصی را بگویید (d، l، t، th و غیره)
  • لب هایشان را لیس بزنند
  • زبان خود را برای انجام کارهایی مانند لیسیدن قیف بستنی حرکت دهند
  • نواختن سازهای بادی

چگونه گره زبان تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص گره زبان، پزشکان بررسی خواهند کرد که آیا فرنولوم توانایی حرکت زبان و گوش دادن به صحبت های کودک را محدود می کند یا خیر.

کروات زبان چگونه درمان می شود؟

کودکانی که هیچ علامت یا مشکلی از گره زبان ندارند، نیازی به درمان ندارند. فرنولوم می تواند با رشد کودک کشیده شود. کشش ممکن است به زبان آزادی کافی برای حرکت عادی بدهد و به کودک اجازه دهد واضح صحبت کند.

اگر نوزادی که کروات زبان دارد در شیردهی مشکل داشته باشد، تیم مراقبت سعی می کند مشکل را بدون جراحی حل کند. این تیم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • پزشک اطفال کودک
  • متخصص گوش، حلق و بینی (ENT)
  • یک پرستار یا مشاور شیردهی
  • یک گفتار درمانگر

در صورت نیاز به جراحی، گوش و حلق و بینی می تواند اقدامات زیر را انجام دهد:

فرنوتومی (freh-NOT-uh-mee) یا فرنولکتومی (fren-yuh-LEK-tuh-mee): پزشک فرنولوم را با چاقوی جراحی، لیزر یا قیچی برش می دهد. این روش ساده و سریع اغلب بدون بیهوشی در نوزادان کمتر از 3 ماه انجام می شود زیرا این ناحیه دارای انتهای عصبی یا رگ های خونی کمی است. انجام این کار در مطب سرپایی بی خطر است.
فرنولوپلاستی (FREN-yuh-lo-plass-tee): برای کودکان بزرگتر یا اگر فرنولوم برای یک فرنوتومی ساده بیش از حد ضخیم باشد، پزشک برای آزاد کردن آن جراحی انجام می دهد. کودک بیهوشی عمومی دریافت می کند تا در طول عمل بخوابد و دردی احساس نکند. اگر از بخیه برای بستن محل برش استفاده شود، خود به خود حل می شود.

چه چیز دیگری باید بدانم؟

بستن زبان مانع از صحبت کردن کودک نمی شود، اما می تواند واضح صحبت کردن را برای او سخت کند. به عنوان مثال، واژگان کودک ممکن است برای سن مناسب باشد، اما درک گفتار آنها دشوار است.

یک آسیب شناس گفتار-زبان می تواند با کودکی که در صحبت کردن واضح مشکل دارد کار کند. گاهی اوقات، بچه ها می توانند مشکلی را حل کنند یا ممکن است با رشد آنها برطرف شود. در برخی موارد جراحی بهترین گزینه است.

علائم می توانند با رشد کودکان ظاهر شوند و از بین بروند. گره زبان که در اوایل کودکی مشکلی ایجاد نکرده است، ممکن است برای بچه‌های بزرگتر یا نوجوانانی که می‌خواهند ساز بادی بزنند یا به دلیل اینکه نمی‌توانند زبانشان را بیرون بیاورند، ناامید یا خجالت زده شوند، مشکل ساز شود.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *