معرفی کاردرمانی

معرفی کاردرمانی

حوزه های کاری کاردرمانی در بیماری‌های مختلف در ایران

کاردرمانی از رشته‌های توانبخشی است که هدفش افزایش عملکرد افرادی است که به هر دلیلی دچار مشکل در استقلال فردی و شغلی خود شده‌اند. منظور از عملکرد حیطه‌های مختلفی است که شامل فعالیت‌های شغلی مانند تایپ کردن، فعالیت‌های اوقات‌فراغت مانند دیدار با دوستان، فعالیت‌های مراقبت شخصی مانند حمام کردن، فعالیت‌های روزمره مانند خرید کردن و … است.

پیشنهاد میکنیم مقاله کاردرمانی کودکان فلج مغزی در پیروزی را هم بخوانید

در واقع کاردرمانگران این وظیفه را دارند که فارغ از بیماری و مشکل فرد، بررسی کنند که فرد بعد از گذراندن مراحل حاد بیماری اکنون برای بازگشت به زندگی چگونه می‌تواند با مشکلات ماندگار ناشی از بیماری مانند فلج اندام‌ها و یا مشکلات حافظه کنار بیاید که بتواند مستقل زندگی کند و نیاز به کمک فرد دیگری نداشته باشد.

پس با این اوصاف کاردرمانگران باید با حیطه‌های مختلفی از بیماری‌ها و تاثیرات آنها بر گروه‌های مختلف سنی و مشکلات رایج آنها آشنا باشند تا بتوانند کار خود را به درستی انجام دهند. اکنون در کشور ما کاردرمانگران در حیطه‌های مختلفی مشغول به ارائه خدمت هستند اما موارد زیر بسیار پررنگ‌تر مورد توجه است:

  • کاردرمانی درمشکلات و بیماری‌های مغز و اعصاب کودکان و بزرگسالان
  • کاردرمانی در مشکلات و بیماری‌های ارتوپدی( اسکلتی و عضلانی) کودکان و بزرگسالان
  • اختلالات و سندرم‌های ژنتیکی
  • بیماری‌های روانپزشکی کودک و نوجوان و بزرگسالان
  • کاردرمانی در سوختگی‌ها و بیماری‌هایی نظیر ایدز، سرطان و…
  • کاردرمانی در سالمندان
  • کاردرمانی در بیماری‌های قلبی‌وتنفسی
  • کاردرمانی در بیماری‌های روماتولوژی و … اشاره کرد.

 

کاردرمانی جزو رشته‌هایی است که خدماتش از بدو تولد تا سالمندی را در بر می‌گیرد.

کاردرمانی در حوزه کودکان از بدو تولد شروع می‌شود. تعدادی از همکاران ما در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها خدمات خود را به نوزادان نارس یا با مشکل و بیماری مادرزادی ارائه می‌دهند. بیشتر وظایف کاردرمانی در بخش کودکان بهبود رشد و تسهیل آن می‌باشد.

نوزادان و کودکان رشد بسیار سریعی را در همه سیستم‌های بدن خود در چند ساله اول زندگی تجربه می‌کنند و هرگونه آسیبی به هریک از این سیستم‌ها رشد آنها را با مشکل مواجه می‌کند. در این میان کاردرمانگران با شناخت دقیقی که از مراحل رشد کودکان در جنبه‌های مختلف جسمی، ذهنی، شناختی، اجتماعی و … دارند سعی می‌کنند با اقدامات خود تاثیرات بیماری و آسیب را به حداقل برسانند تا رشد کودک به حد طبیعی نزدیک‌تر شود.

در سال‌های بعدی رشد کودک در صورتی که مشکلات پایداری ناشی از بیماری همچنان باقی‌مانده باشد کاردرمانگران کمک می‌کنند که کودک و خانواده او آنها را قبول کنند و سپس او را با وجود همین محدودیت‌ها برای ورود به جامعه و ایفای نقش‌‌های خودش آماده می‌کنند تا کودک بتواند به حداکثر توانمندی خود برسند

از آنجایی که شغل واقعی کودکان بازی است اکثر فعالیت‌های کاردرمانی در بخش کودکان در قالب بازی طراحی‌ می‌شود تا برای کودک خوشایند باشد و در فرایند طولانی توانبخشی همکاری لازم را با تیم درمان داشته باشد.

هدف نهایی سرویس‌های کاردرمانی در بخش کودکان مهیا کردن امکان مشارکت کودک در کارهای دوران کودکی
( بازی، یادگیری، رشد حرکتی، رشد ذهنی، رشد مهارت‌های ارتباطی و…) با وجود محدودیت‌های او است.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *